Nya styrelsen och en liten hälsning

Norra Hamnen Helsingborg
Norra Hamnen Helsingborg

Hej alla HYC-medlemmar!

Vid senaste årsmötet i HYC, den 30 november, valdes som vanligt en ny styrelse. Några har suttit i styrelsen tidigare och andra är invalda för första gången.
Vi i den nya styrelsen har också haft vårt första konstituerande styrelsemöte, där vi fördelade arbetsuppgifter mellan oss. Dessutom beslutade vi om vidare hantering av motionerna från årsmötet och vem av oss som ansvarar för vilka.

Den nya styrelsen består av följande personer:

Herbert Grill, ordförande (vald av årsmötet)
Claes Andersson, vice ordförande
Peter Hartvig, kassör
Johan Nordin, sekreterare
Alf Skog, fastigheter
Jan Persson, kansli
Göran Adbro, IT, hemsida

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen finns kontaktuppgifter under fliken ”Styrelsen”. Ni är välkomna att höra av er med era funderingar.
Vi kommer göra vårt yttersta för att HYC skall bli en trevlig och bra klubb samt att Norra Hamnen fortsatt skall vara en populär hamn.

För närvarande jobbar vi med att införa ett nytt lås- och bokningssystem för hamnens lokaler. Samtidigt har vi också påbörjat användningen av ett nytt datasystem för vårt medlemsregister, som kommer att underlätta administrationen för klubben.
Vi kommer att återkomma med mer information om de här två förändringarna lite längre fram, men vill redan nu ”flagga” för att det eventuellt kan uppstå en del störningar och rent av några felaktigheter i samband med införandet av detta.
Vi hoppas och tror att ni har överseende med det – om så sker.

När så detta är sagt vill vi från styrelsen önska er ALLA en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Så ses vi igen 2020

Styrelsen HYC

Vår – Påsk – Sjösättning

Sedan Årsmötet i november har det hänt en hel del på HYC. Vårt mailsystem har gjorts om, ny hemsida har lanserats, underhåll av bryggor har gjorts och pågår, nya torktumlare, A/C till Klubblokalen och nya teakmöbler till dess balkonger, nytt låssystem samt 1:a sjösättningen har tidigarelagts för att ske före

Flytbrygga N, tillfälligt stängd!

Flytbryggan på N är avstängd för förtöjning. Vi har haft problem med flytelement som har släppt på Y bommarna. Vid inspektion av just Y bommarna så upptäcktes att fenderbalken som går längst med bryggan var allvarligt skadad och måste bytas. Arbetet är beställt och kommer att utföras snarast. Beräknas vara klart till

Norra Hamnen Marina

COVID19 och egen båt till Danmark

Inför Påsk och den stundande båtsäsongen har vi i HYC fått följande information från Skånes Båtförbund omkring resor med egen båt till Danmark. Till seglare/båtägare som anländer till Danmark sjövägen. Beroende på situationen med coronaviruset/covid 19 har tillfällig gränskontroll utökats. Människor som kommer sjövägen måste ha angelägna skäl för inresa.

COVID-19, vårmöte och vårfest

Bäste HYC-medlem! Stora folksamlingar förbjuds, hålla avstånd mellan personer rekommenderas och en mängd andra restriktioner har meddelats från regeringen för att inte riskera att sprida COVID-19. Klubbmedlemmar känner också av en viss oro av rådande situation. HYC’s Styrelse har därför beslutat med hänsyn till rådande omständigheter och baserat på oron

Norra Hamnen Marina

Mail från Tallyweb

Tallyweb har gjort en uppdatering av sitt system.I samband med detta har det skickats ut sms och e-post till anslutna brukare som vi i HYC kan bortse ifrån.Det var tänkt som en påminnelse för dem som aktivt använder betaltjänster i systemet.Påminnelsen har gått ut till alla som har 0kr på