Lite smått och gott som är på gång i HYC och Norra Hamnen!

Norra Hamnen Marina
Norra Hamnen Marina Tallyweb

Som ni redan fått information om byter vi till ett nytt passage- och betalsystem i hamnen – Tallykey.

Montage av de nya låsen är igång och redan nu är det bytt lås i entrén, soprummet och tvättstugan. Övriga dörrar kommer att förses med de nya låsen efter hand och beräknas vara klart om ca två veckor.
Tillfällig kod ska ni fått i separat mail.

För gästande båtar och husbilar gäller fr.o.m. nu Tallyweb. Vårt tidigare system, GoMarina, har stängts ned.

Air-condition till klubblokalen kommer att levereras och monteras under vecka 6.
Det samma gäller fläktsystem för torktumlarna, m.a.o. också vecka 6

Nya torktumlare är beställda med leverans i mars.

Sist men inte minst, dagen har ökat med 2 tim och 7 min sedan vintersolståndet😃

Styrelsen HYC

Vår – Påsk – Sjösättning

Sedan Årsmötet i november har det hänt en hel del på HYC. Vårt mailsystem har gjorts om, ny hemsida har lanserats, underhåll av bryggor har gjorts och pågår, nya torktumlare, A/C till Klubblokalen och nya teakmöbler till dess balkonger, nytt låssystem samt 1:a sjösättningen har tidigarelagts för att ske före

Flytbrygga N, tillfälligt stängd!

Flytbryggan på N är avstängd för förtöjning. Vi har haft problem med flytelement som har släppt på Y bommarna. Vid inspektion av just Y bommarna så upptäcktes att fenderbalken som går längst med bryggan var allvarligt skadad och måste bytas. Arbetet är beställt och kommer att utföras snarast. Beräknas vara klart till

Norra Hamnen Marina

COVID19 och egen båt till Danmark

Inför Påsk och den stundande båtsäsongen har vi i HYC fått följande information från Skånes Båtförbund omkring resor med egen båt till Danmark. Till seglare/båtägare som anländer till Danmark sjövägen. Beroende på situationen med coronaviruset/covid 19 har tillfällig gränskontroll utökats. Människor som kommer sjövägen måste ha angelägna skäl för inresa.

COVID-19, vårmöte och vårfest

Bäste HYC-medlem! Stora folksamlingar förbjuds, hålla avstånd mellan personer rekommenderas och en mängd andra restriktioner har meddelats från regeringen för att inte riskera att sprida COVID-19. Klubbmedlemmar känner också av en viss oro av rådande situation. HYC’s Styrelse har därför beslutat med hänsyn till rådande omständigheter och baserat på oron

Norra Hamnen Marina

Mail från Tallyweb

Tallyweb har gjort en uppdatering av sitt system.I samband med detta har det skickats ut sms och e-post till anslutna brukare som vi i HYC kan bortse ifrån.Det var tänkt som en påminnelse för dem som aktivt använder betaltjänster i systemet.Påminnelsen har gått ut till alla som har 0kr på