Sjö- och torrsättning 2020!

HYC Båtlyft
HYC Båtlyft

Datum för sjö- respektive torrsättning är nu bestämt till följande datum:

18 april och 2 maj blir det sjösättning
24 oktober blir det torrsättning.

Vid vårmötet 2019 bestämdes det att vid första sjösättningstillfället också skulle finnas möjlighet att lyfta upp sin båt för vårservice och sedan sjösätta igen den 2 maj.

Som vår ordförande Herbert beskrivit på hemsidan under rubriken ”Miljönämndens krav vid torrsättning med tvätt” har det emellertid tillkommit nya direktiv och krav från Miljönämnden som gör torrsättning med tvätt väldigt dyrt för klubben (ca 20 000:- per tillfälle).

Med det som bakgrund vill vi i styrelsen undersöka hur många som tänker sig lyfta och tvätta sin båt vid första sjösättningen i vår.

Därför vill vi att Ni, som tänkt Er att torrsätta och tvätta den 18 april, anmäler detta senast den 28 februari 2020 på listan i klubbhuset eller med ett mail till info@hyc.se

Skickar Du mail, skriv gärna ”Torrsättning 18 april” i ämnes-/rubrikraden

Styrelsen HYC

Vår – Påsk – Sjösättning

Sedan Årsmötet i november har det hänt en hel del på HYC. Vårt mailsystem har gjorts om, ny hemsida har lanserats, underhåll av bryggor har gjorts och pågår, nya torktumlare, A/C till Klubblokalen och nya teakmöbler till dess balkonger, nytt låssystem samt 1:a sjösättningen har tidigarelagts för att ske före

Flytbrygga N, tillfälligt stängd!

Flytbryggan på N är avstängd för förtöjning. Vi har haft problem med flytelement som har släppt på Y bommarna. Vid inspektion av just Y bommarna så upptäcktes att fenderbalken som går längst med bryggan var allvarligt skadad och måste bytas. Arbetet är beställt och kommer att utföras snarast. Beräknas vara klart till

Norra Hamnen Marina

COVID19 och egen båt till Danmark

Inför Påsk och den stundande båtsäsongen har vi i HYC fått följande information från Skånes Båtförbund omkring resor med egen båt till Danmark. Till seglare/båtägare som anländer till Danmark sjövägen. Beroende på situationen med coronaviruset/covid 19 har tillfällig gränskontroll utökats. Människor som kommer sjövägen måste ha angelägna skäl för inresa.

COVID-19, vårmöte och vårfest

Bäste HYC-medlem! Stora folksamlingar förbjuds, hålla avstånd mellan personer rekommenderas och en mängd andra restriktioner har meddelats från regeringen för att inte riskera att sprida COVID-19. Klubbmedlemmar känner också av en viss oro av rådande situation. HYC’s Styrelse har därför beslutat med hänsyn till rådande omständigheter och baserat på oron

Norra Hamnen Marina

Mail från Tallyweb

Tallyweb har gjort en uppdatering av sitt system.I samband med detta har det skickats ut sms och e-post till anslutna brukare som vi i HYC kan bortse ifrån.Det var tänkt som en påminnelse för dem som aktivt använder betaltjänster i systemet.Påminnelsen har gått ut till alla som har 0kr på