NYHETER

Norra Hamnen söker ny hamnkapten / operativt ansvarig

Vår nuvarande hamnkapten går i pension i höst varför vi nu har satt igång en process för att rekrytera hans ersättare.

I samband detta så har styrelsen beslutat att tjänsten ska förändras till att omfatta ett större helhetsansvar. Som det varit fram till nu så har hamnkaptenens uppgift varit begränsad till att sköta det praktiska dagliga arbetet med gästbåtar samt avhjälpande underhåll där han rapporterat till styrelsen för Norra Hamnen Marina AB som är ett dotterbolag till HYC och det bolag som sköter hamnen. Parallellt så har vår externa redovisningsbyrå som sköter ekonomi och administration också rapporterat till samma styrelse. Vidare har en stor del av arbetet med framåtriktade planer, kontakter med Helsingborgs hamn och kommun med mera legat på styrelsen. Denna lösning har inte fungerat tillräckligt bra, dels då det inte funnits något samlat ansvar för verksamheten, dels för att en helt oavlönad och ideellt arbetande styrelse inte kan lägga ner den tid som krävs. Avsikten vid kommande rekrytering är att anställa en person med lämplig bakgrund, personlighet och drivkraft som kan ta ett helhetsansvar inte bara för hamnens dagliga drift utan även ekonomi, administration och planering/utveckling av verksamheten och hamnen. Liksom idag så kommer det finnas ett behov att köpa in en hel del av dessa tjänster, men då genom hamnkaptenens försorg. Allt efter upplägg som används vid andra välfungerande hamnanläggningar som studerats.

Framåt blir rollfördelningen den att styrelsen för Norra Hamnen Marina AB fattar beslut om budget samt större investeringar och eventuella åtgärder utanför budget. Den nya hamnkaptenen har att årligen utarbeta ett förslag till budget och långtidsplan som föreläggs styrelsen för beslut. Löpande verksamhet under verksamhetsåret sköts av hamnkaptenen som regelbundet avrapporterar till styrelsen för Norra Hamnen AB vid dess styrelsemöten.

I denna rekrytering så tar vi hjälp av Skillway och tjänsten har annonserats ut via deras hemsida samt på LinkedIn. Sista ansökningsdag är den 15 september. Intresserade ombeds söka tjänsten via Skillways hemsida.

Styrelsen