Norra Hamnen – Ställplatser i centrum

Norra Hamnen som ligger mitt i centrala Helsingborg är en vacker marina för nöjesbåtar av ”alla” typer och storlekar. Här hittar ni precis vid bryggorna gott om restauranger och butiker. Går man norr ut finns grönområde med flera badplatser. Något söder om hittar ni Helsingborgs centrum med massor att upptäcka. Åt väst finns en pir som heter Parapeten. Den är förbunden med en vacker bro som går från centrum där både fotgängare och bilar är tillåtna att passera. Där finns under sommaren kiosk, restaurang och en välbesökt badplats. Där finns även lite norr ut på piren HYC:s klubbhus med hamnkapten och information om hamnen.

Ställplatser för ungefär 15–20 husbilar finns under sommarsäsongen norr om HYC:s klubbhus och söder om under vinterhalvåret. Observera att det inte går att boka platser i förväg (inte heller genom att förskottsbetala), utan ”först till kvarn” gäller. Eluttag finns i anslutning till platserna.

Avgift per dygn och fordon är 360 SEK och betalas snarast, inom en (1) timme efter ankomst, genom att logga in på www.tallyweb.dk/norra-hamnen 
Ej betald ställplats debiteras med dubbel avgift.

Avgiften inkluderar el, vatten och tillgång till servicefaciliteter som toaletter, duschar, och (bastu i HYC klubbhus).

Grillplats och diskmöjligheter finns i anslutning till HYC:s klubbhus.

Se även under HAMNÖVERSIKT för mer information.