Reningsverk / spolplatta

HYC har dispens, med nuvarande reningssystem, till 31 december 2022

Därför är vi tvungna att installera någon form av reningsverk för att fortsätta kunna lyfta upp och tvätta båtarna i hamnen. Krav från Miljöförvaltningen.

Hamnbolaget NHMAB har börjat titta på vilka system för reningsverk som passar HYC.

Hyc var i Skanör och diskuterade med ansvarig för reningsverket i SKANÖR.

DET KOMMER ATT DRÖJA TILLS VI KAN KOMMA MED UTFÖRLIGARE INFORMATION ANG DETTA

Dags att hämta nytt P-bevis

Nu är det dags för alla er som har båtplats och behöver ett giltigt parkeringsbevis att hämta ut detta. Årets färg är grön och det är viktigt att ni har rätt färg för att slippa parkeringsböter. Som ni vet så är parkeringsvakterna på hugget.  Förra årets P-bevis, det rosa, slutar

Nyhetsbrev från styrelsen

Det kan fortfarande kännas lite avlägset med båtliv såhär i slutet av januari men tiden brukar som bekant rusa på snabbare än man tror. För att så smått sparka igång inför årets båtsäsong så vill styrelsen ge våra medlemmar i HYC en liten uppdatering utifrån de beslut som fattades vid

Sjösättning lördag den 22 april

Vårens sjösättning kommer att ske lördag den 22 april, helgen innan valborg. Genomförandet kommer att koordineras av Jens Rönnow (styrelsen) som ni kan kontakta vid frågor. Mer information kommer när vi närmar oss dagen.

God Jul önskar styrelsen och bifogar ett nyhetsbrev

Den 17 november avhölls HYC’s årsmöte där flera för föreningen viktiga frågor presenterades och diskuterades, inte minst våra ekonomiska utmaningar givet kostnadsökningar och kommande reinvesteringsbehov. Det pågår nu en aktiv dialog med Helsingborgs stad och Helsingborgs Hamn runt framtida drift och underhåll av Norra Hamnen. Vi hoppas att alla våra