NYHETER

Inbrott i klubbhuset och kameraövervakning

Tråkigt nog så har vi under den senaste tiden haft problem med narkomaner som använt toaletter och båtar som värmestuga. Natten mellan den 28 och 29 december så fick vi så besök i klubbhuset där bastun användes användes som knarkarkvart varefter man bröt sig in hos hamnkaptenen där hans dator stals. Skador på dörren är reparerade och det hela är polisanmält och anmält till försäkringsbolaget. Vad som dock fortsatt är oklart är hur de tog sig in genom ytterdörren. Blev den/de insläppta eller (troligen) har man kommit över en inpasseringskod? Kontroll av inpasseringar aktuell natt har gjorts och access har spärrats i den mån det varit oklart vem som passerat in. Dock kan vi inte stänga ner helt för då har vi medlemmar ingen access till klubbhuset. Låt oss alla vara lite mer uppmärksamma på vem vi släpper in i klubbhuset och andra lokaler, dock utan att agera polis eller vara otrevlig mot våra båt- och husbilsgäster!

Eftersom det fortsatt föreligger en osäkerhet runt möjligheterna för obehöriga att komma in i klubbhuset och ingen kunnat identifieras eller gripas så har styrelsen igår beslutat att installera tre stycken övervakningskameror, en innanför entredörren, den andra på övervåningen ut mot yttertrappan/balkongen och den tredje i soprummet. Installation gjordes den 29/11 och är nu i funktion. Bilder från dessa tre kameror lagras i en molntjänst och kommer endast att användas för det fall att det sker ytterligare inbrott eller besök från oönskade gäster. Om inget skett så raderas bilderna automatiskt efter en viss tid.

Styrelsen vill tydligt markera att denna åtgärd endast är till för att skydda medlemmarna och föreningen. Om detta är en tillfällig eller mer långsiktig åtgärd kommer att utvärderas i det mer övergripande säkerhetsarbete som nu pågår runt hela Norra Hamnen. 

Styrelsen HYC